Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Олександр Санжара: «Комунальники працюють в надскладних умовах»

«Роботи в міськраді стало набагато більше. Під час блекауту ми зіткнулися з відсутністю зв’язку, відсутністю води. Місто готувалося, але всі станції, які поставляють воду – за межами міста, тому коли основна станція припинила подавати воду – качати вже не було чого. Ми розуміємо, що з такою ситуацією і газ, який теж качається насосами, міг би закінчуватись. Саме місто дуже залежить від того, що знаходиться навколо нас. Найгірше – коли починаються перепади з водою, труби протікають. Це досить важка ситуація, наші комунальники не сплять вже кілька днів поспіль і намагаються все відновити. При цьому постійні “прильоти”, після яких треба все лагодити. Ситуація тяжка, але ми справляємось. Вперше за 30 років незалежності сталася ситуація, коли електроенергія пропала по всій країні», – заявив секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«Міська влада розосереджена по всьому місту, як і в усіх – у нас зникає світло, що впливає на нашу роботу. Кілька днів не працював сайт. Зменшується комунікація. Але роботу ми не зупинили. Остання сесія вирішила основні питання міста. Перерозподілили кошти на закупівлю нових генераторів, для Пунктів незламності та інших потреб. Прийняли програма для підтримки ОСББ, тим, кому це потрібно – будуть надаватися генератори. Вони будуть для тих, хто знаходиться в найбільш вразливому стані. Наступний міський бюджет буде враховувати всі проблеми, з якими ми зіткнулися цьогоріч. Будуть також виділятися кошти і на допомогу постраждалим та військовим. Гроші передбачаються і на Пункти незламності. Ще у нас є дві програми, які дозволяють виплачувати по 500 тисяч на допомогу дніпрянам, чиї будинки зазнали ушкоджень під час ракетних ударів. Разом можна отримати до мільйона гривень, але ми хочемо підвищити суму, щоб людина, у якої знищили будинок, могла розраховувати на допомогу міськради. Є і державні програми, але у нас це працює швидше – люди вже почали отримувати за ними кошти», – додав Олександр Санжара.

«Ми допомагаємо Херсону, передаємо харчі, воду, гігієнічні засоби. Це все туди спрямовується, щоб допомогти українцям, яких щойно звільнили від окупації. Програма допомоги розвивається та працює», – наголосив Олександр Санжара.

Читайте також: Геннадій Корбан: «В Дніпрі створюємо Штаб громадського порятунку».