Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти зруйнували Фельдман Екопарк під Харковом

Постійні обстріли та бомбардування призвели до повного руйнування «Фельдман ЕкоПарку». Про це 5 квітня повідомив народний депутат, власник екопарку під Харковом Олександр Фельдман.

Сьогодні мережею поширилося відео, де власник Фельман Екопарку повідомив про критичну ситуацію в закладі та припустив, що, можливо, доведеться приспати тварин.

«Екопарку більше немає. Зараз про це можна говорити абсолютно точно. Після учорашнього масованого обстрілу ракетами, літаками парк майже знищено. Зруйновані вольєри. Зруйнована вся інфраструктура. Дивом залишилися живі тигри та леви. Дуже сильно постраждали їхні клітки. Вони будь-якої хвилини можу вийти», — повідомив Олександр Фельдман.

Допустити це неможливо.

«Наші фахівці зараз розглядають можливість обладнати для них — хоч би для деяких — тимчасове житло у Чутовому Полтавської області. Якщо цього не вийде, то єдиний варіант, що залишається у нас — це присипляння хижаків», — додав Фельдман.

Відомо, що наприкінці березня із «Фельдман Екопарку» змогли вивезти понад 10 кенгуру. Про це повідомили на сторінці екопарку у соцмережі.

«Це дуже приємно, адже їхні вольєри, на жаль, неодноразово зазнавали обстрілів. Віримо, що тепер у них усе буде добре! Щиро дякуємо волонтерам і співробітникам, які ризикують заради порятунку тварин, а також численним нашим друзям – звичайним людям, бізнес-структурам і громадським організаціям, які допомагають нам фінансово і роблять можливими наші рятувальні операції», – йдеться у повідомленні.

Після звернення власника екопарку, до порятунку звірів включилися UAnimals, вони закликали Олександра Фельдмана не робити поспішних рішень та не вбивати тварин.

“Наразі ми сконтактували з керівництвом екопарку та домовились про евакуацію звірів до Притулку диких тварин Наталії Попової, яка готова забрати їх усіх. Також ми знайшли клітки для евакуації та інтенсивно працюємо над вирішенням питання логістики. Наразі ми проводимо переговори стосовно кількості та видів тварин”.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/04/img_6103.mp4