Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти завдали ракетного удару по середмістю Дніпра

Ворог двічі вдарив по Дніпру. 13 людей постраждали внаслідок ракетного удару по середмістю Дніпра. Серед поранених — 17-річний юнак. Одна жінка — у важкому стані, її витягли з-під завалів. Росіяни вдарили прямо по житлових будинках. Зруйновано 7 приватних осель. У сусідніх будівлях — повибивало вікна. Зайнялась пожежа. Друга ракета потрапила у складське приміщення в Самарському районі. Докладніше про наслідки – у матеріалі.

Самі руїни лишились від семи приватних осель внаслідок ракетного удару по середмістю Дніпра. Місцеві й досі не можуть оговтатись після вибухів. 

Владислав, постраждалий від атаки рф:

«Товариш пуйло надіслав нам подарунок, щоб земля йому не була пухом, коли ж він здохне, тварюка. Стратегічний об’єкт, поряд немає нічого, ні трансформаторів, ні складів. Ні військових частин, взагалі просто приватний сектор. Я був на роботі, дружина була вдома, просто великим дивом вона через другий поверх стрибала вниз, взагалі це важко розповідати».

В Олексія й досі тремтять руки, коли дивиться на будинок, в якому прожив 16 років із сім’єю. Ворожа ракета вдарила неподалік – в будинку на той момент знаходилася лише мати. 

Олексій, постраждалий від атаки рф

«Я знаходився на Набережній Перемоги і почув вибух, а через хвилин 15 сестра зателефонувала сказала, що з мамою немає зв’язку і потрапив снаряд у наш будинок. Я не знаю, як описати правильно емоції. Адже мозок працює кристально чисто, але мене всього колотить. Дуже страшно, я дуже переживав за мати».

Полум’я приборкали надзвичайники. Руйнування – масштабні. 

Олег Кушнірук, виконуючий обов’язки начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації:

«На місці площа пожежі складає 500 м2, зруйновано до 10 будівель приватного житлового сектору, пошкоджено 20 будівель в епіцентрі, також школа і школа-інтернат, на якій пошкодженні вікна. На місці епіцентру було пожежно-рятувальними підрозділами врятовано 5 л.дей та надана екстрена допомога на місці. Також надали домедичну допомогу двом чоловікам, які від подальшої госпіталізації відмовилися».

Постраждали загалом тринадцятеро людей, чотирьох – ушпиталили. У важкому стані зараз перебуває жінка 77-років. 

Тетяна Квітницька 

заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА:

«У ще двох ушпиталених дніпрян – різані рани та струс мозку. Такі травми наносять уламки скла, які розлітаються від ударної хвилі російських снарядів, що цілять у мирне населення. За останньою інформацією, суботній удар росіян по Дніпру забрав життя однієї людини. Рятувальники з-під завалів на місці другого удару – складських приміщень в Самарському районі – дістали тіло загиблого чоловіка».