Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти розробили квест з фотографування місцевості: очільник Нікопольської РВА закликав перевірити мобільні телефони

За інформацією відповідних джерел, спецслужбами рф розроблено програму з квест-завданнями по фотографуванню об’єктів і ділянок місцевості, яка цікавить окупантів. Про це повідомив очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.
 
В подальшому, фотознімки з даними геолокації надсилаються до розробників програмного забезпечення в обмін на грошову винагороду. Зібрана таким чином інформація використовується ворогом для нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктам інфраструктури на нашій території.
 
Для збору інформації використовуються дорослі та підлітки, які проживають на території України.
 
“Будь ласка, перегляньте вміст мобільних телефонів ваших дітей, в разі виявлення подібного програмного забезпечення – видаліть його та проведіть роз’яснювальні бесіди. У випадку виявлення подібного програмного забезпечення в телефонах повнолітніх громадян – до них будуть застосовані санкції передбачені кримінальним кодексом України.
 
Нагадую, що інформацію щодо підозрілих осіб ви можете направляти в приватні повідомлення на моїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук». За підтверджених колаборантів встановлено винагороду в розмірі 100 у.о”, – написав Євген Євтушенко.