Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти масово викрадають представників української влади та місцевих мешканців

Російські загарбники продовжують викрадати чиновників та простих мешканців на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє омбудсменка Людмила Денісова.

На Чернігівщині наразі зафіксовано вже 5 фактів незаконних затримань російськими військовими представників місцевого самоврядування. 

Так, у селі Андріївка затримали старосту села Миколу Будаловського та місцеву депутатку й директорку школи Тетяну Безлюдну. Староста у той день виїхав із села за медикаментами для односельців, а в цей час в село заїхала колона російської техніки. Також затримали старосту села Грем’яч, якого, як повідомляють місцеві мешканці, вивезли до РФ. Ще двох представників місцевого самоврядування викрадено у селі Нова Басань.

У Херсонській області на Скадовському перехресті 20 березня російські терористи викрали двох людей, які охороняли правопорядок у Голопристанській громаді. 

Крім того, російські військові захопили на Харківщині гуманітарну колону із швидкими,  автобусами для евакуації та вантажівками з допомогою. У полоні шість осіб – водії та лікарі швидкої.

Денісова нагадує, що захоплення заручників є порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.