Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Окупанти атакували Чернігів 3 “Іскандерами”: відомо про понад 70 жертв

Росіяни 17 квітня вдарили по Чернігову трьома крилатими ракетами “Іскандер”. Серед цивільних є загиблі та багато поранених, про це повідомляє Чернігівська ОВА.

“Пошукова операція ще триває. Ми в цьому районі відключили всі комунікації: світло, газ. Для того, щоб не було ще більших руйнувань”, — повідомив в. о. мера Олександр Ломако.

При цьому він наголосив, що атаковані були об’єкти соціальної інфраструктури, які не пов’язані з критичною інфраструктурою.

Станом на зараз відомо про 14 загиблих, 61 постраждалого, з яких 2 дитини. Врятовано з-під завалів 3 особи, повідомляє ДСНС.

“І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою”, — наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Серед загиблих внаслідок російського обстрілу — 25-річна лейтенант поліції. Жінка жила в сусідньому будинку, перебувала вдома на лікарняному. Вона отримала смертельне осколкове поранення.

На відео — момент порятунку одного із потерпілих.

У місті зруйновано восьмиповерхову будівлю, пошкоджено чотири багатоповерхівки, лікарню, заклад вищої освіти, десятки авто, повідомили в ОП. 

Пошуково-рятувальні роботи тривають. Кількість загиблих може зрости. Під завалами частково зруйнованої будівлі, імовірно, продовжують перебувати люди.

Читайте також: На Дніпропетровщині оголосили надзвичайну пожежну небезпеку