Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Одинокі матері можуть отримати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Одинокі матері можуть отримати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про яку суму йдеться і як оформити документи?

Інга сама виховує доньку. Їй необхідні гроші на навчання, але останні пів року сімейний бюджет суттєво зменшився.

Інга Безщасних, одинока мати: «Дівчинка, 19 років. Ми зараз оформляємо допомогу самотній мамі, щоб оплачувати навчання. До закінчення навчального року, поки вона навчається, я маю право оформляти допомогу. Вчимося у медичному на контракті».

Щоб подати заявку на отримання виплат, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення. Розмір допомоги — 2 220 гривень на місяць. Гроші виплачуються одразу за 3 місяці одним платежем.

Тетяна Павлиш, одинока мати: «Наразі це дуже суттєво. Коли ти з двома дітками та бабуся пенсіонерка. Я вдячна».

Жінка має звернутися особисто до працівника соцзахисту з паспортом, ідентифікаційним кодом та свідоцтвом про народження дитини. В документах треба вказати телефон, на який надішлють смс.

Катерина Школа, спеціалістка Лівобережного управління соцзахисту населення: «За цим смс-повідомленням нас відправляють по пересиланню на офіційний сайт ООН — там, де ми подаємо заявку. І протягом 14 днів розглядається ця заявка, і вона отримає також смс, що заявка прийнята і вона може отримати грошовий переказ».

У Дніпрі на обліку майже дві тисячі матерів-одиначок. Ті, хто підпадає під цю категорію, але не зареєстровані офіційно, можуть це зробити і отримати допомогу.