Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Одна з міських лікарень у Дніпрі проводить операції, аналогів яким немає в Україні

Найсучасніша лікарня східного регіону України. У дніпровському медцентрі надається високоспеціалізована допомога дітям, а з початку повномасштабної війни і дорослим. Дніпровські лікарі ставлять на ноги дітлахів та приймають пологи, в тому числі у переселенок.

6-річна Мілана з Полтави потрапила до лікарні через вроджену деформацію грудної клітини. Наталія звернулась до спеціалістів цього медзакладу, бо їх порекомендували знайомі.

Наталія Троян, мати пацієнтки: «У лікарні нам дуже сподобалось. Тут найкращі спеціалісти, тут така високоточна апаратура новітня… Ще нам тут дуже сподобались умови перебування не тільки для дитини а і для матері. Я хочу щиро подякувати нашим лікарям за їхній професіоналізм, майстерність, знання і вміння, що вони нам так професійно зробили цю операцію, вони створили справжнє диво. Я і безмежно вдячна».

Лікарі встановили дівчинці металеву пластину, завдяки цьому вдалось виправити форму грудної клітини. 

Влад потрапив до лікарні через патологію колінного суглобу. 

Влад, пацієнт: «Я займаюся баскетболом, отримав травму на змаганнях, не надав цьому значення, а потім почало розпухати коліно, звернулися до лікарні».

Хлопець вдячний медикам і вже планує повернутись до спорту після одужання. Лікарня обладнана усім необхідним для проведення складних операцій.

Дмитро, лікар ортопед-травматолог: «У нашій лікарні працює сучасна ортопедо-травматологічна служба, яка виконує конструктивне хірургічне втручання у дітей та підлітків зі складною патологію опорно-рухового апарату».

З початку повномасштабного вторгнення тут приймають і дорослих. Євгенія з Краматорського району народжує вже вчетверте. Жінка каже, пологи пройшли добре.

Євгенія, пацієнтка: «Мене сюда привезли «Лікарі без кордонів». Дуже хороша клініка, дуже добре».

Євгенія народила дівчинку-красуню Юлію.

Світлана, завідувачка відділення: «З початку січня 23 року вже десь 400-450 пологів пройшло і десь коло 80 пологів — то були пологи у переселенок».

У лікарні надається весь цикл перинатальної допомоги новонародженим. Окрім неонатальної хірургії різних напрямків, у медзакладі ще є спеціалісти з реабілітації.

Читайте також: Воєнні злочини рф: як розслідуються атаки на Дніпро