Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Одеса без світла: у місті та області діють екстрені відключення світла

В Одесі та області продовжують діяти екстрені відключення світла. Вихідними на високовольтній підстанції сталася масштабна технологічна аварія. До цього її неодноразово атакували ворожі ракети та дрони. Яка наразі ситуація зі світлом в Одесі?

Одеса у темряві. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив: швидко відновити живлення неможливо.
ДТЕК запровадив екстрені відключення. Світло дають на 2 години, потім на 8 вимикають.

Марина Романова, одеситка: «Дуже складна ситуація в Одесі та Одеському районі. Тому що графік, який озвучували енергетики — 8 через 2 — він не працює. Реально ми бачимо, що одесити сидять без електроенергії по 12-14 годин. І мають живлення електричне по 2 години, а хтось і по півтори години».

Одесити вишикувались у черги за водою. У закладах з генераторами люди заряджають гаджети. 

У Дніпрі та області сьогодні діють стабілізаційні графіки відключень світла. «Електробудинки» Дніпра планують забезпечити потужними генераторами.

Геннадій Корбан, керівник Штабу оборони Дніпра: «Наразі ми домовилися з ДТЕК, вони ставлять у багатьох будинках можливість дистанційного відключення та включення електроенергії. Плюс — ми зараз думаємо і намагаємось придбати генератори, та встановити їх у «електробудинках». Це будинки вище 9 поверхів, в основному це 16-поверхові. Там, де переважно електроплити».

Таких будинків у Дніпрі близько трьохсот.

Читайте також: Як працює Пункт незламності в школі № 5 у Дніпрі