Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Очне навчання повертається: чи готові школи Дніпра до початку нового навчального року

Очне навчання повертається. У Дніпрі в новому навчальному році впроваджують змішану форму навчання. Батьки дітей матимуть змогу обрати для своєї дитини як дистанційні заняття, так і офлайн. Та чи готові школи Дніпра зустріти малечу 1 вересня? 

Онук Любові навчається в 7 класі. Хлопчик дуже сумував за друзями. Тож родина радіє поверненню очного навчання. Любов прийшла особисто перевірити, чи буде безпечно її онуку ходити до школи.

Любов Малишко, бабуся учня школи №44: «Йому хочеться більше спілкуватися з учнями, своїми однокласниками. І він хотів би повернутися до очного навчання в школі. Сподобалося, що є туалети для дітей, водичка. Зараз ми знаходимося в укритті, відчувається вентиляція, яка працює».

У новому навчальному році школа №44 готова прийняти ще дві сусідні школи, а саме — №14 та №7.

Юлія Корусевич, директорка спеціалізованої школи № 44: «Вже складено сумісний план організації освітнього процесу, який, відповідно, буде ще скорегований. Бо буде проведене в серпні ще одне опитування батьків, і в залежності від того, яку форму навчання оберуть батьки, відповідно, цей план буде скорегований».

На обговоренні навчального процесу були присутні і представники доєднаних шкіл.

Софія Гончарова, в.о. директора школи №7: «Ми дуже вдячні 44-й школі, особливо директорці, за дуже ласкавий, теплий прийом, який вони організували. Всі наші побажання, все враховується, і ми всі в рівних правах».

Усі представники батьківської ради пересвідчились: їхні діти навчатимуться в безпеці. Укриття в школі розраховане на 950 осіб. Освітній процес проходитиме в дві зміни.

Наталя Демідова, голова постійної комісії з питань освіти, культури молоді та спорту: «Школа готова до нового навчального року. У ній є все обладнання, яке регламентоване санітарно-гігієнічними нормами, і є акт, підписаний ДСНС щодо безпечності перебування дітей в закладі».

Обирати дистанційне чи офлайн навчання — кожна родина вирішує самостійно. Проте, школи міста готові приймати дітей за своїми партами.

Читайте також: Черговий по місту перевірив облаштування укриття в одному із дитячих садочків Дніпра