Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Обвинуваченого у смертельній ДТП Цаценка відпустили із СІЗО

Олексія Цаценка відпустили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт. У Красногвардійському районному суді Дніпра розглянули справу резонансного ДТП, в якій загинув відомий політтехнолог Сергій Лященко.

Нагадаємо, 24 лютого 2017 року іномарка під керуванням Олексія Цаценко врізалася в електроопору на проспекті Пушкіна. У машині перебував його партнер по бізнесу Сергій Лященко, який загинув на місці, а Олексій Цаценко втік з місця пригоди. Він залишив Сергія Лященка на місці аварії та навіть не намагався надати йому допомогу або викликати медиків. Згодом з’ясувалося – водій був нетверезим.

Резонансну справу розглядали півтора роки, і влітку 2018 суд виніс вирок – 6,5 років позбавлення волі, вилучення водійського посвідчення та компенсація сім’ї Лященка. Але наприкінці листопада 2019 року апеляційний суд скасував рішення Красногвардійського суду і справу повернули на розгляд суду першої інстанції.

Розглядати справу почали із клопотань адвоката сім’ї Лященко. Артем Алєксєєнко наголосив, що потрібно ще раз опитати свідків справи – патрульних, які побачили Цаценка, коли той тікав з місця пригоди та медиків, які надавали обвинуваченому допомогу. І обов’язково встановити ще двох свідків, які зупинилися біля місця ДТП.

Прокурор теж подав клопотання аби Цаценку подовжили термін тримання в СІЗО на 60 діб. Але захисник Цаценка попросив аби термін утримування під вартою змінили на частковий домашній арешт – з 22:00 і до 7:00 ранку. Це підтримав і сам Цаценко.

Вислухавши усі сторони суд частково задовольнив клопотання сторони потерпілих про допит свідків – опитати лише патрульних. А термін тримання у СІЗО змінити на цілодобовий домашній арешт. Дату наступного засідання вже оголосили – воно відбудеться 11 грудня.