Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Обстріли, переселенці, підготовка до національного мультипредметного тесту: голова облради про ситуацію на Дніпропетровщині

Нині ситуація у громадах області спокійна. Але минулої ночі був обстріляний Нікопольський район. Ворог влучив у поле. Піротехніки ДСНС перевіряють територію на наявність касетних боєприпасів. Жертв і руйнувань немає. Про це під час брифінгу 1 липня повідомив голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.

«Російські окупаційні війська посилили атаки по території Дніпропетровщини. За тиждень маємо двох загиблих у Дніпрі внаслідок ракетного удару по території автотранспортного підприємства. Також знов під ударами був Криворізький район, особливо Зеленодольська громада. Цей район страждає найбільше. Ворог гатить по мирному населенню та цивільних об’єктах. З понеділка піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили вже понад 10 виїздів, під час яких виявлено та знищено 39 одиниць вибухонебезпечних предметів. Загалом від початку повномасштабної війни лише на Дніпропетровщині знешкоджено  3 657 одиниць згаданих предметів», – сказав Микола Лукашук. 

Він також зазначив: «Дніпропетровщина залишається лідером за кількістю прийнятих внутрішньо переміщених осіб. Традиційно найбільше переселенців прийняв Дніпро (зареєстровано понад 117 тис. осіб) та Кривий Ріг (більше 51 тис. зареєстрованих). За даними Національної поліції приблизно така ж сама кількість людей, які не реєструвалися як ВПО». 

Освітній процес закінчився в усіх громадах області. Нині учні готуються до складання національного мультипредметного тесту. Для його проходження облаштовуються пункти з урахуванням безпеки. Загалом по області їх буде шістдесят у двадцяти п’яти громадах. На проходження тестування вже зареєстровані понад 21 тис. учнів. 

У Дніпропетровській області у достатній кількості є продукти, ліки, предмети першої необхідності. Працюють усі об’єкти критичної інфраструктури. Усім мешканцям, зокрема й переселенцям, надається необхідна медична допомога.

Читайте також: “HIMARS вже працюють на фронті”, – Геннадій Корбан