Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Обережно, ожеледиця!

Зима вже на порозі. Звернути увагу на показник термометра необхідно водіям, аби встигнути підготувати власний транспортний засіб до холодів. Як запобігти небезпеці пересування на дорозі взимку? Дізнались журналісти ДніпроTV.

Зимові шини та балансування колес – важлива та невід’ємна частина процесу перевзуття автомобіля. Про це знає кожен досвідчений водій.  Автовласники активно записуються до шиномантажів, аби встигнути завчасно підготуватись до мінусової температури. 

«Приїхала перевзути авто, оскільки, як бачимо, погодні зміни – настала осінь. Автомобіль – це велика відповідальність. Оскільки я не лише водій особисто себе, а ще й своїх діточок. Я приїхала сюди із задоволенням. Зробили все швидко, якісно. Ми трошки почекали, дітки подивились мультик і ось вже їдемо.» – розповідає Діана, водійка.

Майстер запевняє, витратити годину на перевзування власного транспорту заради безпеки не важко.

«Коли температура повітря менша ніж 4 – 7 градусів вище 0, літня шина вже починає втрачати еластичність і потенціал зчеплення з дорогою. Зимові шини мають інший хімічний склад і при низьких температурах своїх властивостей не втрачають, а отже мають добре зчеплення з дорожнім покриттям при таких умовах. Крім цього, в них є глибший протектор. Немає великого значення ваш стаж чи навички водіння. Закони фізики завжди переможуть.» – каже Павло Карманов, представник прес-служби патрульної поліції Дніпра.

Окрім зимової гуми треба звернути увагу й на речі першої необхідності при мінусовій температурі.

«Наприклад, я маю ось таку шкребок-щітку. Шкребком можна відчистити від льоду скло, ну а щіточкою вже його змести зі скла. Допоможе в цьому ось такий засіб, який допомагає. «Розморозка», якщо по простому його назвати. Він допомагає розморозити лід на склі. Тобто поприскали як спрей на всю поверхню скла й воно буквально через хвилину- дві дуже легко зішкрібається.» – розповідає Ярослав Остромський, викладач, інструктор.

Аби зберегти еластичність та не пошкодити міждверну гуму, її варто обробити до того, як впаде температура. Також існують спеціальні засоби проти запотівання скла, щоб водії не втрачали можливість контролювати ситуацію на дорозі.

Ще одна, не менш важлива порада – обов’язково прогрівайте двигун, аби зберегти гарний технічний стан авто. 

Читайте також: «Цьогоріч ми усунули аварійність у понад 300 житлових будинках Дніпра», – черговий по місту