Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Новий рік без салютів

У Дніпрі з 2014 року діє заборона на феєрверки. Проте дніпряни продовжують запускати яскраві вогні в небо. До Нового Року залишилось трохи менше 2 тижнів. А для декого це гарний привід прорепетирувати святковий салют. Тимофій Кругов не підтримує запуск салютів. Хлопець переїхав до Дніпра із Курахового, що на Донеччині. Його рідний дім знаходиться на лінії фронту. Салюти нагадують Тимофію про бойові дії.

«З мого міста запускали Град на Донецьк. Бачив всі спалахи, чув звуки, коли летіли снаряди. Це дуже моторошно» – Тимофій Кругов, мешкає в Дніпрі.

У патрульній поліції кажуть, скарг з приводу запуску салютів до них не надходить. Та й накласти штраф вони не можуть.

«Законодавчо в нас воно не підкріплено. Ну є рішення міськради. Це добре, але все ж таки немає відповідної статті, за що ми можемо накласти на людину або організацію штраф» – Людмила Копиленко, прес-секретарка управління патрульної поліції в області.

Патрульні можуть оштрафувати лише за порушення тиші. Але й це є досить складною процедурою. Вимірювання повинні проходити під час запуску салютів і проводити їх має спеціальна комісія. Якщо рівень шуму перевищує норму, тільки тоді патрульні складають протокол. В інших випадках, посилаючись лише на покази заявників, накласти штраф – неправомірно. Тож запускати салюти чи ні – кожен вирішує для себе сам, адже, на сьогоднішній день, це перш за все питання етичне.