Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Новий навчальний рік: скільки коштує зібрати дитину до школи в Дніпрі

Чи готові ви до школи? Попри повномасштабне вторгнення, в цьому році багато батьків обрали для своїй дітей офлайн навчання. Тож тепер на них чекає завдання зібрати свою дитину до школи. Скільки коштує шкільний набір цього року?

Валерія 1 вересня йде до четвертого класу, буде вчитися офлайн. Наразі на одному з центральних ринків дівчинка обирає портфель. Канцелярію і зошити вже закупили.

Ольга, мати Валерії: «Так, це вже придбали. Дядя подарував, ще хтось. Тобто родичі допомогли зібрати портфель».

До вибору ранця Валерія ставиться дуже відповідально.

«Дивися, більші є… А ось ще в квіточку. Ні, ось цей».

Цей наплічник обійшовся в 985 грн. І це зі знижкою. А ось 8-річна Ганна відправилась на пошуки взуття, яке пасуватиме до її нової форми.

Лілія, мама Ганни: «Форма, все окремо. Спідниця в районі 500–600 грн. Блузочки стільки ж, вишиванка 1500».

В середньому комплект форми може коштувати більше 1,5 тисяч гривень. Сорочки вартують від 250–450 грн, брюки приблизно 750, спідниця від 350 грн. За словами продавчині, попит на форму збільшився в порівняні з минулим роком.

Наталія Баглай, продавчиня: «Звичайно, коли про школу не було мови, брали просто спортивні речі. Зараз більше хочеться класику, діти хочуть бути модними та хочуть гарно одягатися. Їм уже набридло, дітки хочуть до школи».

Канцелярію цьогоріч теж купують активніше, кажуть у магазинах. Її вартість відчутно змінюється в залежності від стилю та особливостей. Наприклад, вартість зошитів коливається від 9 до 35 гривень; пеналів від 30 до 360 грн; ручки від 5 до 20 грн.
Тож вартість шкільного набору може коливатись і кожен матиме змогу зібрати комплект собі по кишені.

Читайте також: Скелелазка з Нікополя стала чемпіонкою світу