Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нововоронцовка: життя за 5 кілометрів від лінії фронту

Шматки снарядів у кожному дворі. Розбомблені житлові будинки та щоденні прильоти. Окупанти ледве не щодня обстрілюють селище з різних видів зброї. Це реалії прифронтової Нововоронцовки у Херсонській області.

На півдні України ЗСУ поступово звільняють Херсонську область від окупантів. Нововоронцовка стала першим селом, яке військові зачистили від росіян. Населений пункт знаходиться на межі з Дніпропетровщиною.

“Дивіться, он як поприбивало штору. Сюди залетіло та встряло. Двері було відкриті. Яка ж це сила”.

Хоч ворога й відтіснили ще далі — у селищі неспокійно. Жителі змушені ховатися від обстрілів російських ”Ураганів”

“Це прилетіло вночі. Та касета впала в огород. Це один з шести зарядів “Урагана”.

У селі стабільно, ще з весни, немає газопостачання та постійні перебої з електрикою. росіяни не дають змоги навіть полагодити комунікації.

«Плейбой», військовий ЗСУ: “Наша група брала участь разом з іншими підрозділами у звільненні цього села. Тут було кілька потенційно небезпечних об’єктів. Ми сюди заїхали рано-вранці, тут було 3 об’єкти, ми їх зачистили. Після чого заїхала піхота і почала підривати позиції”.

Володимир, житель Нововоронцовки: “А ми були в хаті з внуком. Отак присіли, почало рватись з тієї сторони, потім з тієї сторони. Такі вспишки, вибухи”.

Попри все, тут і досі живуть люди. До лютого у селищі проживало понад 6 тисяч місцевих, зараз — менше однієї. Жителі щодня сподіваються, що ситуація невдовзі налагодиться, а обстріли залишаться в минулому.