Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Новітній електронний сервіс та надійне укриття: черговий по місту перевірив виконання доручень міського голови

Новітні сервіси та послуги ЦНАП, а ще укриття на лівому березі Дніпра. Директор департаменту інформаційних технологій Дніпровської міської ради Андрій Пригожин перевірив, як виконуються доручення міського голови Бориса Філатова. 

«Так оце наш реєстратор?» — «Так, у нас тут проводиться прийом, це наш державний реєстратор, який видає витяги з реєстру територіальних громад».

Автоматизований реєстр територіальної громади — це нещодавно впроваджена система, яку разробили в департаменті інформаційних технологій ДМР.

Андрій Пригожин, директор департаменту інформаційних технологій ДМР: «Цей реєстр, він інтегрований з державною міграційною службою, з електронним всеукраїнським сервісом «ДІЯ». Він допомагає мешканцям міста зареєструватися за місцем проживання, можуть знятися з обліку, отримати довідки з місця проживання або витяги із всеукраїнського реєстру».

Скористатись зручним сервісом можна у центрі адміністративних послуг «Лівобережний».

Сергій Лисенко, представник департаменту адмінпослуг та дозвільних процедур ДМР: «У нас є можливість видавати витяги не лише жителям міста Дніпра, а також всім особам, які зареєстровані на території України. Вони можуть звернутися до приймальні наших територіальних відділів. Вас вносять в електронний реєстр, більше вам не потрібно до нас звертатися».

Вся необхідна інформація та документи з’являться у вашому смартфоні.

Сергій Лисенко, представник департаменту адмінпослуг та дозвільних процедур ДМР: «Через Дію ви можете натиснути і сформувати витяг з реєстру територіальної громади з QR-кодом, яким ви спокійно можете користуватись, замовляти скільки потрібно вам, роздавати у всі служби, у які вам потрібно».

Впродовж останнього місяця, завдяки сервісу, дніпряни отримали більше 8,5 тисяч адмінпослуг.

Андрій Пригожин, директор департаменту інформаційних технологій ДМР: «Я повністю задоволений сьогоднішньою перевіркою. Вважаю, що як адміністратори дуже професійно, швидко, оперативно працюють з нашим електронним реєстром, так і сам реєстр виконує всі свої функції, відповідає всім вимогам та дозволяє мешканцям нашого міста швидко та якісно отримувати необхідні послуги».

«Доброго дня! Вітаю вас! Запрошую вас до нашого найпростішого укриття. У нас є табличка — місце, адреса, відповідальна особа, де перебувають ключі, номер телефону. І навіть Wi-Fi — це обов’язково».

Найпростіше укриття на базі НВК №139 раніше було звичайним підвалом. Тепер — це автономне приміщення, здатне прийняти понад 300 людей.

Владислав Полушкін, директор НВК №139: «У нас контролюється температура повітря, вологість, є примусова вентиляція. Тут гарні, комфортні умови. Плюс — приміщення обладнане автономною пожежною сигналізацією і автономним освітленням».

Окрім іншого, приміщення обладнане одразу чотирма санвузлами, зоною для дітей, а ще куточком психологічної підтримки, яку надає дипломований спеціаліст. Медична сестра Тетяна Звягіна демонструє чималий запас медичних засобів та медикаментів.

Тетяна Звягіна, медична сестра: «Надати першу медичну допомогу усім, хто потребує».

Подумали тут і про немовлят.

«Зараз ми знаходимося в зоні, де ми обладнали окремий куточок для матерів з маленькими дітьми, де можна дитину переодягнути, погодувати».

Укриття навчально-виховного комплексу відповідає всім чинним вимогам, що підтверджує висновок спеціальної комісії ДСНС.

«Тому у нашому укритті є окремий аварійний вихід для того, аби ним можна було скористатися в разі необхідності і вийти на повітря, на вулицю».

Черговий містом пересвідчився, що укриття цілодобово чекає на містян.

Андрій Пригожин, директор департаменту інформаційних технологій ДМР: «Територія, на якій знаходиться укриття, постійно є відкритою, доступною для мешканців. Є черговий також 24 на 7. Є вода, і в принципі є все необхідне, щоб кожен отримав доступ до безпечного місця, аби перечекати».

Укриття розташоване на вул. Березинська,4. 

Читайте також: Гуляй, Дике Поле: окупанти підривом Каховської ГЕС звільнили від води сакральну для України територію і відродили душі козаків-характерників