Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нові станції метро у Дніпрі будуть безбар’єрними

Головний художник Дніпра Сергій Білий зазначає, що сходинки, на які скаржилися містяни, приберуть. Про це повідомляє Наше Місто.

Нещодавно бюро Захі Хадид показало офіційні зображення нових станцій Дніпровського метрополітену. Проте містяни звернули увагу на сходинки у вхідних павільйонах, що робить їх недоступними для маломобільних людей.

За словами головного художника Дніпра Сергія Білого, міська влада та спільнота експертів роблять акцент на безбар’єрності міського простору, тож сходинок «на 99% не буде». На станціях також облаштують ескалатори та ліфти.

«Вхідні павільйони майбутніх станцій метро у Дніпрі мені сподобалися одразу. Унікальні, сміливі, помітні посилання до літнього театру в парку Глоби… Але всю цю картинку псує відсутність безбар’єрності… Сходинки на вході до станції? Серйозно?

[…] Вхід до станції можна зробити сантиметрів на 20 вище за рівень тротуару (щоб уникнути затоплення станції під час дощу), а безбар’єрність забезпечити плавною розухилкою, не порушуючи жодних будівельних норм» — каже Сергій Білий, головний художник Дніпра

Проте він зазначає, що ескізи наразі не є остаточними, тож в них ще можна вносити корективи.

Читайте також: У Дніпрі показали як просувається будівництво метрополітену