Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нові штами коронавірусу: який різновид вражає дніпрян?

У світі зафіксовано 7 основних штамів коронавірусної інфекції. Їх позначають буквами латинського алфавіту: GR, G, GH, O, S, L й V.

У китайському Вухані у грудні 2019 року виявили перший штам під буквою L. В Україні поширення коронавірусної хвороби зафіксовано з березня 2020 року.

Мутації можуть бути небезпечнішими за класичний COVID-19. Вони мають змогу в деяких випадках легше передаватися від людини до людини або викликати тяжчий перебіг хвороби. Нові штами з’являються через генетичну мутацію в організмі кожного носія інфекції. Важливо зазначити, що їх формування актуальні саме в країнах, де кількість вакцинованих критично мала.

Тож ми закликаємо вас проявити свідомість та зробити щеплення.

Зараз вакцинуватися в Україні можна чотирма вакцинами: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac та Moderna. Бустерну дозу роблять двома видами вакцин Pfizer та Moderna.

У Дніпрі працюють 12 центрів вакцинації та 34 пункти щеплень проти коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що 4 лютого 2022 рокув Україні зафіксовано антирекорд – 43 778 нових випадків COVID-19.

У Дніпропетровській області на вихідних захворюваність перевищувала дві тисячі випадків. При будь-яких мутаціях коронавірусної хвороби, українцям варто пам’ятати про найпростіші та найефективніші методи запобігти інфекції: правильно користуватися маскою, дотримуватися дистанції, часто мити руки після контакту з предметами та вакцинуватися.

Закликаємо не займатися самолікуванням, а лікуватися лише під наглядом сімейного лікаря.