Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нове шкільне меню у 21-й школі Дніпра

У дніпровській середній школі №21 вже запровадили меню за новими рекомендаціями МОЗ, тож нові страви сьогодні вперше скуштували школярі. Нововведення діти сприйняли з ентузіазмом і відверто зраділи принципу «менше шкідливого, більше корисного». Аби приготування нових страв було зрозумілим для шкільних кухарів, у Дніпрі їх додатково навчали висококласні професіонали.

Більше свіжих овочів та фруктів, кисломолочної продукції і бобових, жодних напівфабрикатів і барвників: страви за оновленим меню сьогодні подавали учням 21-ї школи.

«Был компот, гречка… каша и котлета… Вкусно».

Нове меню дещо незвичне у приготуванні для кухарів, які звикли до традиційних стандартів. Тож оптимізувати процес зміни канонів шкільного харчування до справи залучають професійних шефів.

Тарас Губа, шеф-кухар: “Для сотрудников сделать проще приготовление. Новое меню – новые технологии. Мы сами понимаем, что сотрудники в школах – взрослые женщины, нужно помогать им, снабдить технологиями”.

Меню стало кориснішим, більш різноманітним і водночас індивідуальним. Дирекція школи пишається тим, що порції тепер вираховуються окремо для різних категорій учнів.

Антоніна Змієнко, голова педагогічної ради при міському голові, директор середньої школи №21: “Раніше у нас було двотижневе меню, тепер ми користуємось чотиритижневим. І в цьому чотиритижневому меню у нас розділено на вікові категорії – для учнів 6-11, 11-14, та 15-18 років. Згідно цього, до меню ще додаються норми, які надаються віковим категоріям, і ми можемо прослідкувати скільки і яких харчових продуктів, відповідно до норм харчування, надається учням”.

Також, завдяки міській програмі розвитку освіти, харчування для учнів молодших класів і пільгових категорій повністю безкоштовне.