Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Німецькі волонтери допомагають Україні

Світова спільнота продовжує підтримувати Україну. Долучилися і волонтери з Німеччини. Від першого дня активних бойових дій вони почали збирати гуманітарну допомогу для українців.

У німецькому місті Мінден волонтери об’єдналися для допомоги Україні. Ольга родом з Кіровоградської області, жінка каже, долучилися як вихідці з нашої країни, так і корінні німці.

Ольга Классен, волонтерка: “У нас много там родственников у всех. Поэтому мы организовали это всё. Мы собираем продукты, медикаменты, тёплые вещи, обувь. Очень много детского питания, памперсов”.

Зібране комплектують та везуть до українського кордону. Там волонтери сортують допомогу та везуть туди, де її найбільш потребують.

«Я уже на месте. Вот Виталик, я ему вещи передаю. Доехал хорошо, все живы, здоровы».

Окрім волонтерської допомоги, у великих містах Німеччини відбуваються мітинги на підтримку України. 27 лютого вулицями Берліну рушила масштабна хода під українські пісні та лозунги. За приблизними підрахунками місцевих ЗМІ, до акції долучилися понад 100 тисяч людей.

«Слава Україні! Героям слава! Україна понад усе!» 

Акція солідарності відбулася і в Мюнхені. Наступні мітинги заплановані на 5 березня. Дякуємо німцям за підтримку та участь у захисті нашої країни.