Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ніхто не народжений для війни: в соцмережах запустили новий тренд

Соціальні мережі заполонили тисячі фотографій військових, які публікують свої світлини з цивільного, а поруч — з військового життя. Започаткувала цей тренд в твітері інструкторка з тактичної медицини Марія Назарова. Дівчина хотіла показати, що ніхто не народжений для війни й багато військових сумують за своїм цивільним життям. 

«Ця свята людина єб*шить, щоб ця гнида…»: соцмережами останніми днями шириться дотепний флешмоб на підтримку ЗСУ. Тренд запустила у твітері волонтерка та інструкторка з тактичної медицини Марія Назарова.

Марія Назарова, інструкторка з тактичної медицини: «Суть, яку я підсвідомо закладала — це те, що всі військовослужбовці мали якесь своє цивільне життя, і зовсім не так давно більшість людей стали військовослужбовцями. І тому показати, що ніхто з нас не був народжений для війни».

Цей твіт набрав за кілька днів вже понад три мільйони переглядів та щонайменше двісті ретвітів. Такий тренд вподобали і інші військові, вони почали публікувати свої фото на службі разом з довоєнними світлинами.

«Ця свята людина пішла на свою другу війну, щоб оця гнида жила своє розкішне життя».

«Поки 44-річний дід з грижами в спині воює на фронті, отой здоровий чорт звалив в Штати і відпочиває на озері».

«Ця прекрасна жінка другий рік на війнонці, щоб оця випєндрьожниця тягала свою ж*пу по фестивалях».

«Побачте різницю: перший — народжений для війни, другий — ні! Це ж видно з першого погляду!!! Не розумію, чому обох посилати на фронт. Хай воює лише той, хто для цього народжений.


Марія Назарова, інструкторка з тактичної медицини: «Я дуже рада, що багато людей показали себе, розповіли свою історію. Так само цікаво дивитися, які вони в цивільному житті, навіть якщо ти знаєш його трохи ближче в підрозділі, але ось він гуляє, або він діджей. Виявляється, що він дуже крутий діджей у цивільному житті. І стає зрозуміла якась історія його».

Авторка світлини каже, мета тренду аж ніяк не в критикуванні. Та не всі це зрозуміли.

«Люди зрозуміли це, мабуть, ті, які взагалі не відкрили навіть картинку. Вони думали, що цей тренд дійсно має на меті принизити людей, які “живуть життя”. І це теж точно не так. Тому що на всіх цих фотографіях одна й та сама людина. Військовослужбовці, які показують себе в армії і себе в цивільному житті», — пояснює Марія.

А в кращих традиціях українців, цей тренд перейшов і в ряд кумедних мемів.

Читайте також: Головний художник Дніпра опублікував рекомендації щодо оформлення муралів