Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Ніхто не має права знищувати народи і шматувати Європу»: Володимир Зеленський

Звернення Володимира Зеленського до громадян ФРН.

«Друзі. Зараз не лякайтеся. Ви почуєте те, з чим ми живемо вже 25 днів. Звук, який став звичним для усіх наших міст (звучить звук сирени – ред.). Це було 20 секунд. А ми чуємо це годинами, днями, тижнями. Наші люди чують це постійно. І одразу беруть дітей, допомагають старим і ідуть в укриття, у підвали. Щоб врятуватись. Щоб вижити від російських ракет і авіабомб. Зі звуком цієї сирени українці живуть, працюють, намагаються спати. Лікуються від поранень. Народжують дітей. Помирають. Тисячі наших людей загинули від цієї жорстокої війни. Війни росії проти нашої держави. Проти України. Я прошу вас вшанувати хвилиною мовчання кожного і кожну, хто загинув за Україну. За нашу свободу», – сказав президент Володимир Зеленський під час ранкового звернення.

Україна воює проти окупантів, які не мають жалю і застрілюють біженців на дорогах. «Які вбивають звичайних мирних людей. Які створюють штучний голод цілим містам. Які спалюють житлові квартали. За три тижні цієї війни загинуло вже 115 дітей. Це найстрашніша війна у Європі з часів Другої світової», – сказав Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що Україна – це частина Європи. «Ви бачите наше прагнення бути з Європою. Наше прагнення, яке ми виборюємо на полі бою. І яке ви можете вибороти просто у своєму суспільстві. Власною думкою, словом, тиском на політиків. Щоб Україна нарешті стала частиною ЄС. Європа має силу потужнішу за будь-які ракети. Потужнішу, за будь-які танки. Без торгівлі з вами, без ваших компаній і банків у росії не буде грошей на цю війну. Тож хай буде мир, якнайшвидше. Ніхто не має права знищувати народи і шматувати Європу», – заявив Президент України.