Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Ніякої військової техніки тут і близько немає”, – Філатов прокоментував ракетний удар по Дніпру

На місці ракетного удару по АТП побував міський голова Дніпра Борис Філатов. Він прокоментував ситуацію із влучанням однієї з ворожих ракет у автотранспортне підприємство.

«российская пропаганда утверждает, что ракетный удар был нанесен по станции техобслуживания по той причине, что здесь ремонтировалась техника для ЗСУ. Это все вранье. Как всегда, постоянно и без конца россияне врут миру и себе. Никакой техники военных тут даже близко нет, это обычные гражданские автомобили, и грузовые, и фуры, машины обычных граждан, – пояснив мер міста. – Зачем это было сделано, у меня нет ответа. Это террор против нашей страны, против Украины».

Він повідомив, що 2 людини загинули – генеральний директор та бухгалтер підприємства. Вони знехтували сигналом повітряної тривоги і не спустилися вниз. Інші співробітники перемістилися на 1 поверх і залишилися живими.

Очільник Дніпра закликав містян дотримуватись заходів безпеки, хоча б дотримуватися «правила 2-х стін».

За словами Бориса Філатова, потерпілим дніпрянам, у тому числі й підприємцям, буде надано допомогу, наскільки це можливо в умовах війни.

«Мы отправляем в проработку определенный компенсаторный механизм за счет муниципального бюджета для пострадавших людей и предпринимателей в том числе. Как вариант, освободить предпринимателей от некоторых налогов», – зазначив міський голова Дніпра.

Зараз на всіх пошкоджених житлових приміщеннях мінятимуть шифер, вікна, надаватиме матеріальну допомогу людям. Дві комісії вже працюють та займаються цими питаннями.

Читайте також:  Ракетні удари по Дніпру із загиблими та пораненими цивільними – прокуратура розпочала розслідування.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/06/img_8654-1.mp4