Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Незвичний персонал: в одному з ресторанів Дніпра живуть і «працюють» карликові свинки

Порося під ногами і у тарілці. Соцмережами ширяться відео з мініпігами, що живуть в одному з ресторанів Дніпра. Однак, чи добре піклуються про тварин та чи не порушує це санітарні норми? 

Мініпіги Шанель та Цезар починають свій робочій день. Вони — «позаштатні працівники» одного з ресторанів Дніпра. Головний обов’язок — дарувати гарний настрій відвідувачам.

Мілана, дніпрянка: «Мені настільки приємно заходити сюди… Згадую дитинство, як раніше в селах жили, годували тварин. Ставлюся нормально до того, що у закладі є свинки. Є люди, яким не подобаються, вони сидять на першому поверсі. Є люди, яким подобаються свинки, хочуть їх погодувати, і багато дітей сюди забігають».

Хвостатий «персонал» працює тут півтора місяці, вони вже стали зірками соцмереж. Ідея завести поросят в ресторані виникла не одразу. Але стала до вподоби кожному. Для тих, кому дискомфортно їсти в компанії п’ятачків, створили другу залу, куди тварин не пускають.

Анастасія, адміністраторка ресторану: «Після відкриття ми з колективом зібралися та думали, яку ж додати родзинку до нашого закладу. Можливо, це будуть папуги, щоб співали, можливо, канарейки. А от прийшла така ідея зі свинями. Ми дуже їх любимо, це наші друзі та співпрацівники. Цезар в нас дуже ревнивий. Якщо тільки Шанель погладиш, то він біжить та ображається. Шанель, вона більше любить випрошувати їжу у відвідувачів».

В ресторані запевняють, поросята чисті та охайні. І якщо хтось із гостей хоче їх погладити, офіціанти дають антисептик.

«У нас є ветеринарні паспорти, вони привиті. Час від часу, раз у 10 днів, ми їх купаємо».

Законом України не заборонено перебування домашніх тварин у закладах громадського харчування. Головне, аби вони знаходились у належних умовах, які не доставляють їм дискомфорту. Це соціальні контактні істоти, вони радо взаємодіють з людьми. 
Та чи відвідувати заклади з тваринами — особиста справа кожного.

Читайте також: Досі залишаються підтопленими 63 будинки на Дніпропетровщині