Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Незалежна. Єдина. Вільна


Вона квітуча та вільна. Такої країни нема і не буде. За 25 років вона стала краще і ми також. Вона надихає.  Люди, народжені в Україні –   найусміхненіші та найщиріші. Як Дніпро майже тиждень поринало у святкову атмосферу, про святкові заходи, масштабне авіашоу і про людей, які зізнаються у коханні своїй неньці – у сюжеті.


Одним з таких заходів став спортивний забіг. Віковим обмеженням – ні! Найменшій учасниці два рочки. Найстаршому – 78.  Головна умова – бути вдягненим у вишиванку Брати участь у змаганні міг будь хто. Загалом зареєструвалося близько чотирьохсот бігунів. Здорові, щасливі та натхненні люди – це кращий подарунок країні до Дня незалежності

«Біг – це еко. Еко – це життя. Це головний слоган акції. Бігти заради здоров’я, заради життя», – говорить організаційний директор забігу у вишиванках Світлана Ліщинська.

Переможниці першого і найкоротшого забігу 6 рочків. До змагань готувалася як справжня спортсменка.

«Я готовилась у мамы на тренажерах. Да, я очень довольна», – радіє переможниця забігу на дистанцію 100 м. Катерина.

А ось і найстарший учасник змагань. Дивлячись на таких людей розумієш: наш народ здатен на все і немає нічого не можливого. Чоловік має свою садибу, тому фізичні вправи – половина успіху у цій справі.

«Я только зарядку делаю регулярно и работаю как катюга», – зізнається найстарший учасник забігу на 3 км. Віктор Задирко.

Найстарший учасник запевняє, аби готувався то, можливо, зміг би подолати цю дистанцію. Однак по завершенню пробігу чесно зізнається.

«Та мы это.. сокращали», – посміхається Віктор.

Що ж це за справжній козак, який бігає в брендовому взутті? Тільки босоніж! Так вважає цей завзятий чоловік.

«Лужи.. бежишь, а воно аж шкварчить. На каждую ногу дуешь.. но это ничего, в бассейне помоем», – говорить  учасник змагань на 3 км. Сергій.

А тим часом фінішу дістається переможець найдовшої дистанції на 5 км.

«Отличные  ощущения. Приятно было выступать. Я первый раз на таком уровне», – каже переможець серед чоловіків на 5км дистанцію Святослав.

Переможці отримували грошову винагороду. Та й переможені не залишися без подарунків. У кожного – медаль і що найголовніше – купа емоцій та спогадів.

До Дніпра і області українці з’їхалися звідусіль. Місто заполонили прапори та патріотично вбрані жителі та гості міста.

До 25-річчя країни в селищі Майське відбулося видовищне авіашоу. Нереальна краса! Тільки так можна описати побачене в небі.. Реактивні літаки, парашутисти, карколомні фігури у небі – це не   передати словами. Для глядачів – незабутні спогади. Для парашутистів та льотчиків – можливість стати частиною чогось масштабного.

«Я надеюсь, что те, кто чувствует себя патриотом, но не может этого показать будет иметь такую возможность», – говорить учасник авіашоу.

Не дивлячись на різномаїття розваг, дітлахам найбільше подобається головне дійство.

«Мне больше всего нравится авиашоу», – говорить маленький глядач.

Глядачі не забарилися і з привітаннями 25-річній іменинниці:

– Чтобы люди побольше учувствовали в жизни того государства, которое они считают родным, – бажає чоловік.

– Любимая Украина, мы тебя очень любим и верим, что ты будешь самой процветающей страной в мире, – каже жінка.

– Поздравляю Украину с праздником! – вітає юний патріот.

За роки незалежності наша країна змінювалась і ми разом з нею. Місто на Дніпрі також зазнало чималих трансформацій. Це кадри 2005 року. Тут готель «Парус» ще не розфарбований в національні кольори. Тепер – це ніби величезний прапор на воді. Чи не у кожному вікні та на вулицях – жовто-блакитне знамено. Ще 5 років тому усього цього не було. Зараз Дніпро це – місто патріотів, щирих посмішок та єдиної сильної нації, яка не соромиться вголос говорити про свою любов до рідної країни.