Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Незаконно реалізовували пальне: в Дніпрі судитимуть учасників організованої групи

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованої групи.

Вони обвинувачені в незаконному виготовленні, зберіганні, збуті підакцизних товарів, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, несанкціонованих діях з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, та службовому підробленні (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що фігуранти — двоє братів з Дніпра, які організували нелегальний бізнес із виробництва та реалізації пального. До протиправної діяльності залучили директора нафтопереробного заводу, власників автозаправних станцій, підприємців.

На потужностях нафтопереробного комплексу вони виготовляли до 500 тонн нафтопродуктів щомісяця. Потім готову продукцію реалізовували через мережу підконтрольних АЗС по всій Україні. Відповідних дозволів та підтверджуючих документів про якість та походження пального учасники схеми не мали.

Крім цього, вони вносили недостовірні дані до фінансової звітності та несанкціоновано змінювали відомості в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Під час обшуків на підприємствах та НПЗ вилучено 11 тис літрів бензину, 20 тис літрів дизельного пального, 1000 м куб нафтопродуктів невстановленого походження.

Читайте також: Викрадали людей та «вибивали» з них гроші: у Дніпрі СБУ затримала рекетирів