Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Неспокійний Нікополь: за рік – 14 загиблих місцевих жителів та майже 1800 понівечених і зруйнованих будинків

Вісім місяців щоденних обстрілів. По Нікополю ворог гатить вдень і вночі.

Загинули вже 14 місцевих. Ще 94 людини отримали поранення. У місті пошкоджено майже 1800 приватних садиб та багатоповерхівок. Їх легко впізнати. У вікнах замість скла фанера. Фасади і балкони посічені смертоносним залізяччям. Втім місцеві і комунальники не здаються.

З питанням ліквідації наслідків ворожих атак у Нікополі не зволікають. Кожен новий артилерійський залп ворога додає роботи енергетикам, газовикам та комунальникам. У той же день вони стають до роботи. Допомагають розбирати завали та лагодити зруйноване.

«Надаємо людям необхідні будівельні матеріали. Іноді з ними допомагають благодійники. Наші комунальники затуляють побиті вікна і лагодять покрівлі. Робимо найнеобхідніше для того, щоб люди могли й  надалі проживати у своїх будинках», – пояснює міський голова Нікополя Олександр Саюк.

Понівечив ворог у Нікополі не тільки житлові будинки. А й десятки навчальних та медичних закладів, підприємств. Та місцеві рук не опускають. Як один вірять у перемогу і дякують захисникам за кожен новий день.

Читайте також: У будинку на Перемозі, в який влучила ворожа ракета, завершили базовий етап відновлення.