Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Незаконні смітники: у Дніпрі продовжують ліквідацію стихійних звалищ

Не смітіть і не створюйте звалища непотребу. Міська влада постійно звертається до дніпрян з проханням не викидати великогабаритне сміття та інші відходи у невстановлених місцях. А ще — укладати угоди з компанією-перевізником на вивезення відходів. Втім, все одно на мапі Дніпра з’являються стихійні сміттєзвалища. В рамках свого чергування містом Владислав Грицай відвідав одну з таких локацій та перевірив, як виконується прибирання.

Щодня з вулиць міста вивозять щонайменше 10 000 кубометрів різноманітного сміття. Ситуація ускладнюється тим, що дніпряни часто нехтують оплатою централізованого вивезення непотребу та кидають його, де заманеться.

Владислав Грицай директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради: «Є громаданяи і підприємства, які з метою економії не хочуть заключати договори на вивіз сміття. Тому у нас і утворюються несанкціоновані свалки сміття».

За те, що викинули сміття у непристосованому для цього місці, доведеться сплатити штраф від 360 до 1360 грн. Комунальники мають опікуватися тільки офіційними смітниками, але запевняють, що приберуть сміття скрізь.

Владислав Грицай директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради:
«Ми дивимось і займаємось. В першу чергу це мусорні баки, які всі знають, та баки, які ви бачите зараз — це кубові, великогабаритний мусор, який вивозимо на полігон. Що стосується загалом, то ми підбираємо все сміття, якенакупичується в місті, щоб місто було чистим».

Негабаритне сміття, яке мають прибирати компанії-перевізники — це меблі, матраци, побутова техніка тощо. Будівельні відходи, за правилами благоустрою, слід самостійно вивозити на спеціальний полігон.

Читайте також: Щодня в Дніпрі вивозять майже 10 тисяч кубів сміття: як працює підприємство