Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Небайдужі українці рятують тварин після підриву Каховської ГЕС

Евакуація із затопленого Херсона триває. Рятують як людей, так і тварин. На допомогу друзям нашим меншим вийшли всі небайдужі. Як рятують чотирилапих і що на них чекає далі?

Соціальні мережі переповнені кадрами героїчних порятунків покинутих напризволяще тварин. Визволяють з водяного полону всі небайдужі — місцеві жителі, поліцейські, волонтери та військові.
Рятівники закликають власників брати улюбленців із собою, або хоча б відв’язати їх з ланцюга й дати їм шанс врятувати себе самостійно.

Звичайний мешканець міста Херсон, Максим, також бере активну участь у рятуванні тварин після чергового терористичного акту росіян.

Максим, мешканець Херсона: «Ситуація дуже важка, тому що дуже багато покинутих собак. Дуже багато місцевих людей, які собак рятували, діставали з води. Дуже багато собак, наскільки я розумію, не змогли врятувати. Ми наразі знаходимось на залізничній колії, вона вже підтоплена з обох боків. Існує ймовірність, що до кінця дня вона вже може піти під воду».

В результаті затоплення загинув цілий зоопарк, який раніше вже намагались евакуювати волонтери.

Ольга Чевганюк, операційна директорка UAnimals: «У ньому було більше ніж 260 тварин — це і мавпи, і єноти, віслюки, поні, різноманітні птахи, черепахи, дикобрази, багато інших видів тварин. Врятуватися змогли лише лебеді та качки. До цього парк було заміновано, ми намагались допомогти з їхньою евакуацією, але це було неможливо. І буквально двоє співробітників протягом місяців однією стежкою ходили годувати тварин. Вивезти тварин росіяни не давали. В нас працює команда евакуації, вивозимо тварин, отримуємо сотні запитів».

Але все ж таки деякі чотирилапі врятувались лише завдяки тому, що не знаходились на території зоопарку, як повідомило керівництво закладу. Сотні врятованих тварин волонтери привозять до притулку, який знаходиться у безпечній частині Херсону.

Звідти їх відправляють до інших притулків України, де кожна тваринка зможе знайти люблячу родину.

Читайте також: Через підрив Каховської ГЕС під ударом опинилася й Запорізька АЕС: чи є загроза нової катастрофи?