Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Не зміг відкрити двері в укриття — телефонуй на гарячу лінію

Зради не сталося. Розповсюджена у соцмережах інформація про нібито закриті під час тривог укриття, виявилась неправдивою. Просто для відкриття дверей, які мають вберегти від уламків, — треба докласти зусиль. А для тих, хто не вміє користуватися дверима — почепили інформаційну табличку та продемонстрували, чому двері не можливо зачинити.

Днями в соціальних мережах опублікували відео, в якому людина намагається відкрити двері — двома пальцями. І переконує, що укриття під час повітряної тривоги — зачинені.

«Це не відповідає дійсності, я вам можу продемонструвати, що так воно і є, вони не зачиняються на замок вони завжди доступні туди.» – каже Сергій Оберемок, головний інженер КП «УРЕА» ДМР.

Головна мета, чому двері мають закриватися щільно —   вберегти людей від вибухової хвилі та уламків.

«Спочатку там були замки, котрі можна було закрити. Проте, люди без місця мешкання та інші недобросовісні містяни потроху почали заселятися в ці укриття. Тому ми зняли ці замки, ми зняли серцевину. Потім почали розкрадати самі замки. Тому замки довелося повернути, але вони обладнанні таким спеціальним технічним засобом, що закрити його неможливо.» – розповідає Валерія Лукомець –  головна спеціалістка відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників ДМР.

Двері у всі модульні укриття міста відкриті цілодобово.

«Ми вирішили, що потрібно повісити інформаційні таблички, щоб люди могли побачити, правильно відкрити двері. Було вирішено там написати цілодобовий номер телефону служби, аби зверталися люди, якщо не можуть відкрити двері.» – каже Сергій Оберемок – головний інженер КП «УРЕА» ДМР.

Тож розігнати зраду в соціальних мережах не вийшло. Двері в укриття відкриті цілодобово. Але проблема із вандалами залишається.  Комунальне майно псують регулярно. І на його відновлення витрачають великі гроші.

«Ми завжди на своїх виїздах казали, що єдине, що лишається не порушеним в укритті — це лави. І що ви думаєте? Знайшли вже друге укриття, де лави були спалені. Звісно, ми будемо це відновлювати, ми вже закупили деревину, покрили її лаком, і вже цього тижня будемо відновлювати ці лави. Проте, будь ласка, дуже звертаємося до мешканців: треба відноситися до міського майна дуже дбайливо. Тому що це – для вашої безпеки.» – наголошує Валерія Лукомець.

Тож якщо ви бачите, що хтось псує чи ламає майно міста — викликайте поліцію. Номер 102.

Читайте також: Ремонт соціального гуртожитку: коли люди повернуться до оновленої оселі?