Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Не всі герої носять плащі: історія пораненого військового, який лікується в Дніпрі

Вартість свободи найкраще знають наші військові, які щодня ризикують власними життями, захищаючи Україну від ворога. Мужність та твердість духу – головні спільні риси їх характеру. Проте, кожен з них має свою унікальну історію. 

Уламки від вибуху снаряду уразили ноги, кисті рук та навіть спину військовослужбовця Олександра.
Через загрозу повторних атак ворога довелось понад п’ять годин чекати евакуації.
До початку повномасштабного вторгнення чоловік працював портовим докером в рідному місті — Одесі, але 24 лютого його життя змінилось назавжди…
Вдома на чоловіка чекає родина, проте, він переконаний: згодом повернеться на фронт.
Однак шлях Олександра до одужання лише починається, кажуть лікарі.

Дмитро, лікар-хірург: «У нього поранення свіже. Тобто там головна задача — зупинити кровотечу, щоб була рана чиста. Це неможливо зробити в перший день. Наразі його життю нічого не загрожує. Наразі нам треба розуміти, який характер поранень, тобто які вони глибиною, який дефект взагалі, і розуміти, наскільки це лікування затягнеться. Тому дивимось, на третю-четверту добу ми вже розуміємо, наскільки тканини некротизовані, тобто вони нежиттєздатні, і потім ми їх прибираємо й зашиваємо рану».

Окрім порятунку військовослужбовців, в лікарнях рятують і цивільних. Близько 10 тисяч працівників у білих халатах щодня дбають про життя та здоров’я дніпрян і гостей міста.

Читайте також: Дніпро щотижня надає оборонцям допомогу на мільйони гривень, — Філатов