Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Назви міст на мапі України: у Дніпрі організували акцію до Дня української державності

Сьогодні Україна вперше відзначає День державності. Молодіжний центр Дніпра разом з департаментом молодіжної політики організували для мешканців та гостей міста акцію… 

У середмісті Дніпра розташували банер у вигляді мапи України, на якому упродовж дня кожен охочий міг залишити назву українського міста. Таку акцію до Дня української державності ініціювала молодь міста. Дніпряни із задоволенням підтримали ініціативу.

Аліна, дніпрянка: «Я вважаю, що це дуже важливо. Як я розумію, це вперше святкують у нас День державності, в нашій країні. Я дуже щиро вірю, що далі буде ще більше наших свят, яких ще не було, тому ось так…”

Назар Карімов, представник Солідарної молоді Дніпра: «Сьогодні нашій нації, нашій молоді треба вбивати любов до нашого, українського, аби розуміти яка вона, Україна, що вона, і якою могутньою є наша українська історія».

Юрій Широков, волонтер, переселенець з міста Сєвєродонецьк: «Це дуже важливе свято. Воно поєднує всіх нас у цей важкий час, який відбувається. Тобто зараз ми переживаємо, коли б це все швидше закінчилося, так як залишилося багато біженців, горе в нашій країні. Хотілося, щоб швидше ми дочекалися світу в нашій країні».

Як розповіли організатори акції, окрім банера, на учасників також чекали цікаві подарунки.

Ірма Німніашвілі, директорка Молодіжного центру Дніпра: «У нас акція проходить. Треба написати місто на карті, своє місто або яке ви виграєте у лотерею, так скажемо. І ви отримаєте невеличкий подарунок. І ми за подарунок взяли такі тризуби, бо в нас є День флага, День гімна є, а ось тризубу якось не дуже приділили місця серед всього цього».

Організатори хотіли донести думку, що кожне місто України — важливе, і кожне бореть за мир у ці нелегкі часи.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «Головна ідея сьогоднішнього нашого заходу — це говорити про важливість українських міст. Бо кожне місто сьогодні на рівні з великими мегаполісами бореться проти російської агресії. Вони на віки запишуться історією свого міста в загальну історію нашої держави. Про когось цього року ми дізнаємось вперше, якісь назви нам знайомі з дитинства».

До цієї дійсно історичної події, адже святкуємо День української державності ми вперше, змогли доєднатися сотні дніпрян та гостей міста. Організатори кажуть, вже чекають на можливість провести цей захід набагато масштабнішим, під мирним та спокійним небом, без сирен.