Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Навіщо вступнику-2022 сертифікат учасника ЗНО: пояснення Центру оцінювання

Цього року через війну в Україні традиційне проведення ЗНО замінили на проведення мультипредметного тесту. Вступникам потрібно буде за один візит відповісти на питання одразу з трьох предметів: української мови, математики та історії України. Про це сказано у повідомленні Центру оцінювання.

Для того, щоб всі охочі змогли взяти участь у тесті, реєстрацію на ЗНО продовжили до 9 квітня. Це зроблено для того, щоб кожен зміг отримати сертифікат учасника ЗНО. Він дозволяє Центру оцінювання комунікувати з вступниками через Інформаційну сторінку учасника ЗНО.

«Найважливіший документ учасника/учасниці традиційного ЗНО ー Сертифікат учасника ЗНО (документ із його/її фотокарткою і переліком предметів, вибраних для складання). Для участі в НМТ (мультипредметний тест – ред.) цей документ не потрібен, однак для комунікації з учасниками (підтвердження бажання взяти участь у тестуванні, вибір очікуваного міста перебування на час тестування тощо) буде використано Інформаційну сторінку учасника ЗНО. Доступ до неї здійснюється за номером та PIN-кодом, зазначеними в сертифікаті. Тим, хто вже має сертифікат, потрібно обов’язково занотувати його номер і PIN-код, аби надалі використовувати їх для входу на свою Інформаційну сторінку», – йдеться у повідомленні.

В Центрі зауважують, що якщо ви зареєструвалися для проходження тестування, однак не маєте ані сертифіката, ані інформації щодо його номера і PIN-коду, не хвилюйтеся. Невдовзі буде роз’яснення, як дізнатися дані для входу на свою Інформаційну сторінку.