Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Навчальні заклади Дніпра приймають переселенців із зони бойових дій

Школи Дніпра приймають переселенців. В одному з навчальних закладів міста волонтери разом з викладачами відкрили тимчасовий притулок для тих, хто біжить від війни. Там надають не тільки матеріальну, але й психологічну допомогу дорослим та дітям.

Стіни цієї школи вже давно не чули дзвінка на початку урока. З настанням війни в Україні вчителі тут стали волонтерами, наразі вони займаються психологічною підтримкою дітей та дорослих, які змушені були тікати з-під бомб та ракетних ударів.

Аліна, переселенка з Донецької області: “Мені тут дуже подобається. У мене тут багато друзів і ми тут себе добре почуваємо”.

Психологиня Тетяна говорить: розмальована рука на папері, ще й різними кольорами, має символічне значення.

Тетяна Каліновська, психологиня: “Перед тим, як починати свій тренінг, треба, щоб дітки разкрипостились. І для цього ми починаємо із руки – це є вже символ того, що ми привіталися. Далі ми розбираємо які кольори вони обирають, чому це червони або чорний. Але більшість малюють кольори прапору – це блакитні та жовті кольори”.

Людмила Коробко, директорка школи: “Ми постаралися зробити всі умови для відпочинку. Для діток та їх батьків працює психолог, яка проводить тренінги психологічні, ігри. Також дуже дякуємо батькам- мешканцям, які приходять та надають волонтерську допомогу. І кожен день, то спочатку 7 людей, а потім 85 було, наразі 47 переселенців”.

У навчальному закладі викладачі разом з переселенцями також виготовляють маскувальні приладдя для захисників України.

Вікторія Курило, заступниця директора школи: “Після дистанційного навчання ми виготовляємо кікімори. Все – заради перемоги наших Збройних сил України. Сьогодні нам допомагають Каріна і Слава із Костянтинівки.

Святослав, переселенець із Костянтинівки: “Это хорошо, когда человек участвует в чем-то большом, вот. То, что можем делать, сейчас здесь. То, что зависит от нас, мы делаем и помогаем, как можем”. 

Волонтери школи просять всіх охочих приєднатися до плетіння «кікімор», щоб наблизити нашу перемогу.