Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Національна поліція Дніпропетровщини виявила черговий шахрайський call-центр

Національна поліція Дніпропетровщини виявила черговий шахрайський call-центр. Приміщення знаходилося на вулиці Європейській.

Під час обшуку правоохоронці опитали двадцять п’ять працівників-шахраїв, вилучили 30 комплектів комп’ютерної техніки, мобільні телефони, чорнові записи та покрокові інструкції спілкування операторів із майбутньою жертвою.

Крім того, Національна поліція встановила схему, за якою працювали оператори шахрайського call-центру. Вони телефонували клієнту нібито від імені працівника служби безпеки банку і повідомляли про виявлені шахрайські дії на карткових рахунках та загрозу блокування картки. Після чого пропонували пройти верифікацію та здійснити інші дії з банківською карткою. Далі випитували фінансові дані та іншу конфіденційну інформацію, зокрема СVV- та пін-коди банківських карт, авторизаційні дані до онлайн-банкінгу.

Отримавши доступ до карткового рахунку, всі гроші потерпілих перераховували на підконтрольні їм рахунки, оформлені на третіх осіб. Наразі триває досудове розслідування за фактом шахрайства. Вилучена комп’ютерна техніка направлена на експертизу, а поліцейські вживають заходи для встановлення всіх осіб, причетних до злочину.