Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Насосна станція у Дніпрі: як влаштована система водопостачання

За завданням міського голови Бориса Філатова сьогодні  черговий по місту – перший заступник директора КП «Дніпроводоканал» Андрій Довгань. В рамках чергування від, зокрема, відвідав насосну станцію одного з підрозділів КП «Дніпроводоканал», а саме правобережну Водопровідну насосну станцію на ж/м Західний.

Андрій Довгань проінспектував побутові приміщення, переглянув умови працівників.

Робочий тиск водопровідної станції в мережі складає 9,2 кгс/см2, продуктивність станції за день складає 4,5 тис. м3/води. Тут працюють 4 співробітників, які повністю обслуговують станцію.

Станція забезпечує водою 10,5 тис. мешканців міста. Вона приймає воду від Кайдацької насосно-фільтрувальної станції та подає питну воду до споживачів завдяки двом агрегатним насосам, які в 2015 році за завданням мера Філатова були повність реконструйовані, установлений новий частотний перетворювач, напірні задвижки, зворотній клапан, замінили запірну арматуру та всюди поміняли вікна на металопластикові.

«Якісна очистка води та доставка її до споживача – це одна із найпріоритетніших задач, яку поставив міський голова Борис Філатов перед нашим підприємством, тож ми приділяємо цьому особливу увагу, – зазначив заступник директора КП «Дніпроводоканал». – Результатами перевірки я залишився задоволений».

Окрім цього він перевірив дизельний генератор на 91 кВт. Який з повна забезпечить станцію енергією у випадку відключення електропостачання.

«Всього виявилося вдосталь, тож я дуже вдячний начальнику цієї станції та співробітникам, які уважно за цим стежать і завжди вчасно повідомляють, якщо у чомусь виникає потреба», – резюмував черговий по місту.

Читайте також: У Дніпрі модернізовано одну з основних насосно-фільтрувальних станцій.