Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Наслідки підриву Каховської ГЕС: актуальне на 7 червня

Вже добу продовжується евакуація людей після підриву Каховської ГЕС. Місцеві забирають з собою найцінніше. Ті, хто знаходиться у найбільш підтоплених зонах, кличуть по допомогу з дахів та дерев. Вночі привертають до себе увагу ліхтарями. 

Шостого червня о другій годині ночі росіяни підірвали Каховську ГЕС. Минув день. Затоплено близько 80 населених пунктів. За ніч рівень води у Херсоні піднявся на 5-6 метрів.

Збираючи найцінніше, люди рятуються на човнах. У деяких районах постраждалі забираються якомога вище. Хтось — на дерева, а хтось — на найвищу частину будинку.

Місто Херсон, яке пройшло окупацію, зараз страждає від масштабних руйнувань. У телеграм- каналах люди з Олешок просять про допомогу у терміновій евакуації.

На жаль, не кожен залишається живим.

«Старі, хто не зміг на дах вилізти, плавають вулицею. Неживі. Обличчя у воді. Човни глушать мотор, щоб гвинтами їх не зачепити».

Росіяни поставили блокпости і не випускають людей з деяких зон затоплення. Забороняють висуватися місцевим човнам для порятунку людей. За офіційною інформацією Нацполіції, вже є три звернення щодо зниклих безвісти.
Укрзалізниця допомагає з евакуацією мешканців Херсону та прилеглих селищ. Перший безкоштовний поїзд відправився з Херсона о 12:00.

Читайте також: У Дніпрі пройде виставка авторських маскувальних сіток