Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Наслідки єднання: куди у Дніпрі зникли прапори України?

По всій Україні сьогодні, у День єднання, співали державний гімн та підняли жовто-блакитні стяги.

Біля Дніпровської міської ради підняли аж 14 прапорів. Все місто прикрасили національними символами і через ажіотаж жовто-блакитні зникли з прилавків магазинів. Наскільки великим був попит, і чи можна десь закупитися національною символікою?

Валерія Девятко, журналістка: «Державний прапор в ажіотажі. Жовто-блакитні стяги зникли з точок продажу. До Дня єдності України їх просто розкупили. Продавці відучора розводять руками. Ми ж спробували перевірити, в якому дефіциті держпрапор».

«Немає. Сьогодні п’ять чоловік заходило, усі питали українську символіку. Але немає, на жаль. Зато учора питали карту України. Хто вчора не уїхав – сьогодні питали продавців».

Дніпро до Дня єднання підіймав прапори не лише біля міськради. Усе місто то тут то там майорило великими та маленькими жовто-блакитними стягами. В пошуках держсимволіки ми відвідали кілька магазинів у різних куточках міста.

“Вчора великих десь продали мабуть штук 12 і маленьких штук 15”.
“А люди продовжують питати?”
“Ні, з утра ще були, до мероприятія. І все – більше нікого».

Знайти державний прапор виявилося нелегко. Продавці канцелярських та книжкових магазинів підтверджують: все розкупили.

“Немає”.
“Взагалі не було?”
“Було. Розкупили”.
“Розкупили перед святом?”
“Так”.
“А багато?”
“Дуже, всі, що було”.

Соціальні мережі рясніють учнями, які разом з вчителями зустріли День єднання з національною символікою. Тепер прапори перекочували з магазинів до українських осель і навчальних закладів.
Для всіх, хто запізнився озброїтися патріотичною символікою – актуальні інтернеті-магазини. Щодо ціни: маленькі прапорці вартують близько 12 гривень, середні – 60-80, а великий прапор – від сотні за одиницю.
Сьогодні український прапор у дефіциті через оголошений День єднання. Та сподіваємось, його популярність тільки зростатиме.