Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Населення Миколаївської громади на Дніпропетровщині збільшилося на 9% завдяки переселенцям

У Миколаївській громаді Синельниківського району населення побільшало на 9 %, бо на сьогодні громада прихистила 1 162 переселенців, з них 284 дитини та 340 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Дев’яносто переселенців перебувають на забезпеченні громади.

«У нас виділено спеціальне приміщення, де проживають переселенці, що на забезпеченні громади. Там встановлено сучасне опалення, тож взимку буде комфортно та тепло. Також до наших шкіл на навчання приєднались 59 переселенців. Крім цього, в нас не припиняв роботу ЦНАП. Там ВПО можуть отримати всі необхідні довідки, паспорт громадянина України, закордонний паспорт тощо. На сьогодні було видано 240 довідок про надання статусу ВПО, 880 довідок – на отримання допомоги», – зазначив голова Миколаївської громади Віктор Одоєвцев.

Загалом ситуація у Миколаївській громаді контрольована. Наразі там створено резерв з продуктів харчування, ліків. Працює в штатному режимі лікарня, яка повністю всім забезпечена.

«Також у нашій громаді працює майже 80 сільськогосподарських виробників. Наразі в нас активно тривають жнива. Тож продовжуємо працювати на перемогу», – зазначив Віктор Одоєвцев.

Читайте також: Навчають створювати веб-сайти: безкоштовні  IT-курси для переселенців на Дніпропетровщині