Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нас не зламати: в СК “Метеор” відбулись щорічні змагання

Щороку в басейні Метеор проводять заплив 1500 м для аматорів та професіоналів. Спортивне свято мало відбутись 30 грудня та прийняти декілька десятків дніпрян, закоханих у воду.  Але через ракетний обстріл будівля басейну була вкотре зруйнована і змагання скасували. Але спортсмени не змирилися і, незважаючи на вибиті вікна, зустрілись на водній доріжці.

6 січня в басейні Метеору відбувся традиційний заплив плавців професіоналів та любителів. Цю традицію започаткували майже 10 років тому. Починали зі складу у 5 спортсменів. Зараз реєструються кілька десятків.

“Він повинен був відбутись 30 грудня, але через ракетний обстріл будівля Метеору була пошкодження, тож змагання відклали. А зараз свято Водохреща і ми прийняли таке рішення провести змагання в цей день”, – повідомив голова міської федерації плавання, учасник змагань Андрій Лисенко.

“Це заплив спротиву. Ми не лякаємось ніякої русні. Ми будемо плисти, жити. Працювати і перемагати, не дивлячись ні на які ракетні обстріли”, – сказав учасник змагань Дмитро Науменко.

“Це дуже важливо, що такі люди збираються, тренуються. Провдять такі змагання. Це важливо не тільки дітям, а і дорослим. І що ми можемо показати, що навіть в такому стані басейну ми тренуємось”, – сказала учасниця змагань Лариса.

Будівля басейну пошкоджена вже не вперше. Нині тут закривають вибиті вікна. Температура повітря всередині ледь сягнула 12 градусів. Але спортсмени запевняють, холодом їх не злякати, а Метеор працюватиме.

“Йшов як на свято. Бо для мене це дуже важливо. Я займаюсь у цьому басейні 5 разів на тиждень і після таких подій дуже цього не вистачає. Саме головне, щоб діти плавали, бо спортивне направлення має жити”, – зазначив переможець змагань серед чоловіків Олександр Цуканов.

Читайте також: Змерзнемо чи ні? Прогнозоване похолодання накрило Дніпропетровщину