Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Народжені в блекауті: майже три десятки немовлят з’явилися на світ у Дніпрі за останні дві доби

Пологи без світла, води та під звуки ракет. Дніпровські акушери дві доби працювали у надскладних умовах. Коли зникало світло – вмикали генератори та ліхтарі, робили запаси води. За цей період прийняли пологи у майже трьох десятків жінок.

«Дитина — ми її дуже довго планували».

3,5 кілограми, 53 сантиметри — Назар народився у дніпровському пологовому будинку 23 листопада. Саме в цей час місто поринуло в темряву. Батьки кажуть, на появу дитини чекали довгих 7 років, тож народжувати сина зі світлом чи без — було байдуже.

Юрій та Оксана Солодовники, батьки Назара: «Була підключена лампа і датчики до мене підключені, і все це від одної розетки було. А лікарі, коли вже манюнький народився на світ, вони тоді зшили мене, фанариками досвічували, того шо світла взагалі не було».

Юрій в момент пологів був за сотню кілометрів. Каже, дуже хвилювався за дружину.

Юрій та Оксана Солодовники, батьки Назара: «Великі переживання були — немає світла, зв’язку, інтернету. А переживаю же що там — маса переживань. Дякую лікарям за їх старання. Велика подяка».

Лікарі до таких екстрених ситуацій були готові: увімкнули ліхтарики і продовжили приймати пологи.

Катерина, завідувачка пологового відділення: «І в нас десь якась хвилина така: що трапилось? Ми знали, що є повітряна тривога, що бомблять Україну. А потім все — повний інформаційний вакуум. Ми всім колективом гуртуємося і розуміємо, що нам треба робити: переключати всі наші розетки нашого живлення, викликати електриків, щоб нам допомогли. Буквально 5 хвилин — і ми всі виконували свою роботу».

Загалом у Дніпрі за 2 дні блекауту народилося 29 малят: 18 дівчат та 11 хлопчиків.