Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Написи, графіті та реклама: у Дніпрі виявляють порушників утримання фасадів

Інспекція з питань благоустрою у місті провела чергову перевірку. Виявляли порушення утримання фасадів — наприклад, вандальні написи, графіті, рекламу заборонених речовин.

«Чи знаєте ви, що в належному стані необхідно утримувати своє підприємство, свої магазини, офіси, своєчасно фарбувати, своєчасно усувати порушення на території нашого міста відповідно до вимог правил благоустрою?»

Орендарі і власники будь-яких об’єктів благоустрою повинні утримувати ці об’єкти у належному стані. У тому числі слідкувати, чи є на стінах вандальні написи.

Дмитро Гомілко, завідувач сектору контролю упорядження фасадів, інспектор з питань благоустрою ДМР: «На перший раз інспекцією виписується припис, господарству надається певний термін для усунення порушення. Простіше кажучи, в певний термін власник або орендар має зафарбувати або видалити ці недоліки.»

Якщо підприємство ігнорує виконання припису, настає адміністративна відповідальність.

Дмитро Гомілко, завідувач сектору контролю упорядження фасадів, інспектор з питань благоустрою ДМР: «Інспектор виявляє такий факт порушень, фотофіксує його, складає адміністративний матеріал і передає його уже на адміністративну комісію. І вирішуємо питання щодо накладання штрафу».

Для фізичних та юридичних осіб штраф становить від 850 до 1700 гривень — за розсудом адміністративної комісії.

Читайте також: У Дніпрі тривають ремонти багатоквартирних будинків