Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Найкращий фонтан Дніпра: переможця обирали містяни

Найкращий фонтан — «Водяна сфера» на Січеславській Набережній. Його ще називають «Кульбабою» та «Кулею». Дніпряни голосували протягом тижня в соцмережах. Серед кандидатів було 9 найкращих міських фонтанів. Чому обрали саме «Водяну сферу» та хто ще серед лідерів? 

Валентина, перехожа: «Це місце дуже знамените, тут завжди молоді багато, особливо вечорами. Я вдячна людині. Їй треба дати Нобелівську премію, що вона встановила цей фонтан!»

«Водяна сфера», «Кульбаба», «Водяна куля» — так дніпряни називають цей фонтан. Валентина ділиться своїми враженнями від водограю: він рятує її від спеки перед довгою дорогою додому.
Фонтан відкрили ще у 2006 році та встановили на оглядовому майданчику парку Шевченка. Але вже наступного року «Водяна сфера» переїхала до набережної, де її і полюбили містяни та гості обласного центру.
Юлія з родиною приїхали з Кропивницького, вони йшли саме до цього фонтану.

Юлія, мешканка Кропивницького: «Ми саме до нього і йшли, щоб сфотографуватися. Він нам сподобався, ми зупинилися і хочемо сфотографуватися біля цього фонтану».

Олександр, мешканець Покровського: «Ми самі не звідси, а приїжджаємо з Покровського нашої області. А коли приїжджаємо до міста, любимо гуляти. Тут гарно, нам подобається. З дружиною приходимо дивитися, з онукою приїжджаємо».

Містяни визначили, що цей фонтан — найкращий. Голосування проходило тиждень.

Артур Буряк, начальник управління гідроархітектурних споруд КП «Дніпроводоканал» ДМР: «У соцмережах було опитування мешканців на найкращий фонтан міста. І фонтан «Водяна куля» – переможець цього конкурсу».

Дихаючи в спину дніпровській «Кулі», друге місце серед опитаних зайняв водоспад «Поріг ревучий». Розрив між ними — лише сім голосів, знаходиться він на Монастирському острові.
Почесне третє місце — в одного з наймолодших фонтанів Дніпра у сквері «Прибережний».

Читайте також: У Марганці шахрай продавав продавав неіснуючі ємності з водою