Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Надійний захист: у Дніпрі забезпечують безперебійну роботу ДСНС та вдосконалюють стан укриттів

Безпека дніпрян — понад усе. Щодня на варті спокою жителів мегаполісу низка служб. Черговий по місту Дмитро Редька перевірив взаємодію міста та підрозділів ДСНС, а також стан одного з міських укриттів. 

Щодня на варті спокою дніпрян 12 частин ДСНС, а це понад 130 людей особового складу. Секрет успіху рятувальних операцій — комбінація професіоналізму і сучасного оснащення кожного підрозділу.

Сергій Макаренко, начальник чергової зміни 8 ДПРЗ ГУ ДСНС Дніпропетровщини: «В оперативному розрахунку знаходиться 17 автоцистерн, 2 автомобіля газодимозахисної служби та 4 автодробини. За минулу добу було здійснено 7 оперативних виїздів, з них 2 пожежі. Надано допомогу 4 рази. Врятовано 2 людини і один хибний виклик».

Минулого року місто придбало рятувальникам пожежні рукави, паливно-мастильні матеріали. Виділялися кошти на ремонт пожежних драбин. Взаємодія між міською владою та підрозділами ДСНС не припиняється.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР: «Хлопці нам показали навички щодо бистрого розгортання пожежного рукава для гасіння пожежі. В цьому році виділили підрозділу ДСНС 1,4 млн грн на придбання паливно-мастильних матеріалів. Плануємо і в подальшому плідно співпрацювати, підтримувати один одного задля перемоги».

Дніпрянам нагадують: в разі надзвичайної ситуації телефонуйте «101».
Далі черговий по місту перевірив забезпечення укриттів, які є захистом для дніпрян під час повітряної тривоги. Загалом у Дніпрі працює 304 сховища, 2 протирадіаційні і 137 найпростіших укриттів.

Дмитро Редька заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР: «Укриття відповідає вимогам наказу МВС. Є відповідний акт обстеження. Воно готове для укриття населення. В приміщенні є питна вода, технічна вода, вогнегасники, місця для сидіння. Будуть зібрані кроваті, люди можуть переночувати. Є все необхідне для укриття населення під час повітряної тривоги».

Тож не нехтуйте своєю безпекою та у разі сигналу «Повітряна тривога» рушайте в укриття.

Читайте також: У Кривому Розі викрито ворожу інформаторку