Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Набережна під водою: в Дніпрі та області оголосили 3 рівень небезпеки

Набережна під водою. У Дніпрі та області оголосили 3 рівень небезпеки на 17 та 18 квітня. Внаслідок весняного водопілля триває затоплення заплавних та прирічкових територій. Підняття рівня води стає помітнішим щогодини.

Анастасія Каюда, журналістка: «Місто йде під воду. Внаслідок підняття рівня води у річці Дніпро, підтопило низку територій на набережній. Охоронці човнової станції розповіли, що рівень води піднявся мінімум на 30 сантиметрів».

Під водою опинилися місця для рибалок та зони для відпочинку на одному з флотів Дніпра.

Сергій Поліщук, охоронець малого флоту: «Затопило всі мости у нас, навіть човни, які в гаражах стоять, підтоплені. Ось, можете зняти. Вранці тут води не було. Ось так воду нагнало, тому що східний вітер йде проти хвилі, піднімає гребінь, і вода просто задавлює все узбережжя».

Відчутне збільшення рівня води помітили і дніпряни. Емір з друзями часто відвідували парк на набережній, але наразі там можна пересуватись хіба що човном.

Аріна та Емір, дніпряни: «Як ця локація точно називається, точно не знаю. І ось там, біля дерев, де зараз води десь по коліно, там проводили час з друзями. Зараз вода піднялася десь на 1-2 метри. Особливо ось там, на набережній, поблизу парка Шевченка, там дуже піднявся рівень води, там помітно».

Тепер, замість пішохідної зони для людей, на одній з ділянок набережної — зона качок. Окрім цього, хвилі Дніпра виносять на береги сміття, яке місцеві викидали в річку.