Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На виплати переселенцям виділили 578 мільйонів: хто та як отримає допомогу

Тим, хто звернеться за виплатою допомоги до 30 квітня, вона буде виплачена і за березень також.

На виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам спрямовано майже 578 мільйонів гривень. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

На початку квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало Ощадбанку перші 577,8 мільйонів  гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч переселенців. Ощадбанк перерахує кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.

Як отримати допомогу:

 

До кінця квітня передбачено перерахування ще двох траншів на виплату допомоги з урахуванням того, що процес реєстрації переселенців триває. Це також пов’язано з тим, що уряд продовжив до кінця квітня строк подання заяв на отримання допомоги.  Тим, хто звернеться до 30 квітня, допомога буде виплачена і за березень також.

Скільки грошей можна отримати:

 

Нагадуємо, що відповідно до рішення уряду, допомога на проживання для переселенців надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення. Гроші виплачується на кожного переселенця, який є в базі даних про внутрішньо переміщених осіб. Виплати відбуваються у таких розмірах: