Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На вулиці Петра Чубинського в Дніпрі замінюють каналізаційну мережу

Комунальники Дніпра регулярно перевіряють стан зливової каналізації на предмет аварійного пошкодження або засмічення, щоб вчасно усунути недоліки. На вулиці Петра Чубинського каналізаційна мережа застаріла і вийшла з ладу, її замінять на нову. Облаштують залізобетонну конструкцію та поставлять решітку.

Обслуговування дощової каналізації — важлива процедура, яка забезпечує правильну роботу системи водовідведення. Це очищення каналізаційних труб від забруднень, які можуть перешкодити вільному потоку води.

Андрій Олефіренко, начальник ділянки з обслуговування та експлуатації дощових мереж: «Зараз ми знаходимося на вулиці П. Чубинського, перехрестя з вулицею Макарова. На даній ділянці виконуються роботи з ремонту дощоприймальної мережі. Сталося нещодавно пошкодження цієї камери у зв’язку з тим, що вона була виконана з цегляної кладки, і вже через роки цегляна кладка вивалилася, що спричинило пошкодження самої проїжджої частини».

На цій ділянці встановлюють опалубку та залізобетонну конструкцію, використовуючи сучасні методи.

Андрій Олефіренко, начальник ділянки з обслуговування та експлуатації дощових мереж: «Давно вже відмовились від використання цегляної кладки у зв’язку з тим, що у них дуже короткий термін, і на даний час цегли не має тієї, яка була раніше, яка витримувала перепади температури, що призводить до руйнації цегляної кладки».

Моніторинг стану мереж водовідведення — регулярна задача. Робота не зупиняється ні на день.