Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На вулиці Інженерній стало легше дихати. Знесли незаконні кіоски


Ліквідація мафів продовжується. Нарешті дійшла черга й до кіосків по вулиці Інженерній. Уздовж дороги тут велася несанкціонована стихійна торгівля. Зараз вона переміщається на легальний ринок і отримує цивілізовану форму.


Ось такий мітинг влаштували продавці і покупці після часткового зносу мафів по вулиці Інженерній. Тут кожен відстоював свою точку зору.

«Когда собирали подписи ни один человек не сказал , что он против этого рынка. Все говорили, что за то, чтобы он был. Подписи собирали прямо на улице у прохожих», – говорить продавець.

«Безобразие в том, что молочные продукты продаются на улице, разве так должно быть?»,– обурюється мешканка міста.

Та й не це головна причина зносу кіосків – несанкціонований ринок просто дуже заважає пішоходам. На цьому місці – він вже майже двадцять років, але від такої кількості мафів тепер тут нічим дихати – сто двадцять яток, і всі одна на Одній. Добре, що хоч другі поверхи не додумались будувати.

Мафи прибрали, а протиріччя є:

– Чтоб снести, надо сначала что-то построить, – говорить мешканка.

– Тут была когда-то просторная улица, деревья росли, газоны, цветы были, а теперь развели бардак здесь, – говорить перехожа.

– Мы мамы. Нам проще подойти к ларьку, чтобы купить газировку, конфету ребенку или жвачку, – каже жінка.

Та знесли ж лише половину – тільки ті ятки, що найбільше заважали пішоходам. Але і їх, кажуть посадовці міськради, можна перенести на легальний ринок по сусідству.

А ось і цей самий ринок. Тільки подивіться, скільки тут вільного місця для законної торгівлі. Та й купувати продукти значно безпечніше на ринку, аніж на проїжджій частині.

А взагалі «Розкопки» незаконних кіосків виявили декілька несподіванок. Наприклад, ось в цій коморі, заваленій продуктами харчування, знайшли покинутий тир.

«Документов на это здание нет. Есть некий акт приема-передачи от 1987 года, в котором было указано передачу на баланс военкомата некоего здания определенной площади из белого кирпича», – інформує начальник управління реклами та торгівлі Дніпровської міськради Руслан Мороз.

Таким чином ця комора і стала складським приміщенням, що обросло ятками.

– Договор аренды прошел, потому что не давали его продлить, не получилось его продлить, – розповідає підприємець Сергій Костенко.

Но вы все равно здесь торговали? – питає журналіст.

– Конечно, – стверджує підприємець.

– А это законно? – цікавиться журналіст.

Підприємець Сергій Костенко у відповідь тільки знизує плечима. Про що тоді тут говорити?

Ще один ринковий сюрприз на Інженерній – церква – кіоск.

«Эта церковь не имеет никаких документов. Но мы пошли им навстречу и дали месяц для узаконения на другом месте», – інформує начальник управління реклами та торгівлі Дніпровської міськради Руслан Мороз.

Та як вона тут опинилася? І чому одразу її не збудували на законному місці?

«Храм – это прежде всего люди. Им нужно где-то молиться. Вот здесь и поставили временное помещение», – пояснює Отець В’ячеслав.

Після переговорів із священником з’ясувалося, що неподалік в нього є невеличка ділянка, куди згодом і перенесуть цей храм. Та ліквідація мафів по місту продовжується. Тож які ще несподіванки чекають на посадовців?

Читайте також: Війна з мафами: ринок «Шанхай» нарешті знесли, Небезпечні ятки