Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На в’їзді до Дніпра перевіряли фури на порушення вагових норм

На в’їзді до Дніпра інспектували фури. Машини перевіряли на порушення вагових норм. Перевізники часто перевищують допустиму вагу вантажу, що в свою чергу псує дорожнє покриття.
Сергій, далекобійник: «Ми проходимо техогляд, як і МТР. Ходимо в Європу, відповідно, завжди все перевіряється перед кожним виїздом». 

Укртрансбезпека перевіряє документи, технічний стан авто, а також його вагу. Авто зважують за допомогою спеціального обладнання. Більшість водіїв до інспекції ставляться з розумінням.

Геннадій, далекобійник: «Тому що дороги тільки почали відбудовувати. Хороші, можна їздить. А перевантаження — є перевантаження».

Коли вагові норми порушені, машина псує дороги. Якщо перевищення виявили, складають адміністративно-господарський протокол. Розмір штрафу може сягати 51 тисяч гривень.

Дмитро Дяденчук, начальник відділу державного нагляду Укртрансбезпеки: «Виконуємо одну з ключових функцій — контроль здійснення суб‘єктами господарювання вантажних перевезень. Використовуючи спеціально облаштовані майданчики та конструктивно призначений, технічно пристосований прилад «мобільні ваги», зважуємо вантажні транспортні засоби». 

За годину чергування Укртрансбезпека разом з поліцією виписали один протокол про порушення вагових норм.